Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Καρικατούρες αεροσκαφών

 «Black Heart Art» - Καρικατούρες αεροσκαφών

Ο Pat Cherry είναι ο υπεύθυνος καλλιτέχνης για τις δημιουργίες της Black Heart Art .

Διαβάσαμε το άρθρο στο airforce.gr και η μετάφραση είναι αυτόματη από το google translate.


Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο blackheartart.com.  Ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του είναι ένα Ελληνικό Πολεμικό Αεροσκάφος A-7 Corsair της 335 Squadron Tiger. Ο Pat πέρασε ένα μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να μας πει μερικά πράγματα για τον εαυτό του και επίσης να εξηγήσει μερικές από τις βασικές καλλιτεχνικές του τεχνικές που μεταμορφώνουν το σχήμα ενός αεροσκάφους σε αυτές τις όμορφες καρικατούρες.

Pat Cherry :

Ο Kay επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι πολύ καιρό οπαδός της αεροπορίας. Νωρίς θα παρακολουθούσα αεροπορικές εκθέσεις και θα τραβήξω φωτογραφίες όλων των διαφορετικών αεροσκαφών. Αγαπώ ιδιαίτερα τα αεροσκάφη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Corsair, το Hellcat, το Thunderbolt και φυσικά το Mustang. Θα πήγαινα σε όλες τις τοπικές εκπομπές, τραβώντας εκατοντάδες φωτογραφίες. Ξεκίνησα το 1979 στους Mojave Air Races και συνεχίζω μέχρι σήμερα να πηγαίνω σε airshows και να τραβάω φωτογραφίες.

Ήμουν πίσω το 2001 ένα κατά τη διάρκεια της 9/11 ακύρωσε τους Reno Air Races που αποφάσισα να δοκιμάσω το χέρι μου να κάνω έργα τέχνης αεροσκαφών καρικατούρα. Είχα κάνει μερικά σχέδια μολυβιών καλής τέχνης, πλήρη με περίπλοκη σκίαση, από μερικά από τα αγαπημένα μου αεροσκάφη χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες μου ως οδηγό, αλλά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Υπήρχε αρκετή τέχνη αεροπορίας που βγήκε και φάνηκε να πλημμυρίζει την αγορά. Ήθελα κάτι διαφορετικό και μοναδικό. Μετά τους αεροπορικούς δρομείς εκείνο το έτος αποφάσισα να κάνω όλα τα αεροσκάφη Unlimited που ήταν εκείνοι οι αγώνες εκείνων των ετών.

Εγώ κάθισε με μερικά χρωματιστά μολύβια και άρχισε να δημιουργεί αυτές τις καρικατούρες. Στην αρχή ήταν αρκετά ακατέργαστοι, αλλά όσο περισσότερο έκανα το καλύτερο. Ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω καρικατούρες που μοιάζουν με τα περίφημα Squadron Prints .. εκτυπώσεις που βλέπετε να πωλούνται on-line και από μοίρες. Φαίνονται να είναι το πρότυπο για τα χρωματικά προφίλ. Έκανα τον στόχο μου να είμαι όσο το δυνατόν ακριβέστερος και να είμαι λίγο διαφορετικός. Επέλεξα να απεικονίσω τα προφίλ των πλευρών μου από τη δεξιά πλευρά αντί για την τυπική αριστερή πλευρά που φαίνεται να είναι ο αποδεκτός κανόνας. Έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να είμαι όσο το δυνατόν ακριβέστερος και να δημιουργήσω κάθε καρικατούρα, συμπεριλαμβανομένων όσων πολλών γραμμών πίνακα, και όλες τις μικρές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις λεπτομερείς εκτυπώσεις Squadron. 

.....

Κάθομαι με χαρτί και μολύβι και αρχίζω να ζωγραφίζω. κάθε καρικατούρα είναι πολύ μοναδική. Ορισμένα αεροσκάφη χαρακτηρίζονται πολύ εύκολα. Ενώ μερικά είναι πολύ δύσκολα. Πάρτε ένα αεροσκάφος που είναι ήδη κοντό και παχύ (και όλα είναι έτοιμα μοιάζουν με καρικατούρα) και θα είναι πολύ δύσκολο. Άλλοι όπως το F-5 είναι πολύ εύκολο. Γι’ αυτό το πλάι και σχεδιάζω. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μολύβι και χαρτί γιατί έχει ακόμα μια φυσική αίσθηση. Το χέρι μου δημιουργεί και σμιλεύει και διαμορφώνει την τέχνη.

Μόλις ολοκληρώσω το βασικό σχέδιο γραμμής, επιστρέφω και τελειοποιώ όλες τις εργασίες γραμμής. Αυτό είναι όπου η εκτεταμένη έρευνα μπαίνει στο παιχνίδι. Οι φωτογραφίες, τα βιβλία και τα σχέδια του αεροσκάφους χρησιμοποιούνται για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων λεπτομερειών. Θα εκπλαγείτε πόσα πλευρικά προφίλ εκεί έξω στα βιβλία είναι λάθος. Είναι όλα στις μικρές λεπτομέρειες. Προσπαθώ, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και μερικά πράγματα που μου λείπουν από καιρό σε καιρό. Τα αεροσκάφη στις μονάδες πρώτης γραμμής λαμβάνουν τροποποιήσεις πεδίου και δεν έχουν όλα τα αεροσκάφη τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις. Μπορείτε να δείτε ένα βιβλίο του P-51B / C και να δείτε ότι το σχέδιο πλευρικής γραμμής είχε μια κεραία στη σπονδυλική στήλη πίσω από το πιλοτήριο .... αλλά αν κοιτάξετε φωτογραφίες, κάποια αεροσκάφη δεν είχαν την κεραία και κάποια άλλα . Κάποιοι είχαν καθρέφτες πίσω, κάποιοι όχι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε όσες φωτογραφίες του αεροσκάφους επιλέγετε. Μόλις βελτιώσω το σχέδιο μολυβιού και συμπεριλάβω όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. (το οποίο είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές, όπως στην αλλαγή του σχήματος του αεροσκάφους από το χαρακτηρισμό, χάνετε την επιφάνεια. Έτσι, μερικές γραμμές πίνακα είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν.) Αναθεωρώ το σχέδιο. Μόλις είμαι ικανοποιημένος με τη συνολική εμφάνιση, μελάνι ολόκληρο το σχέδιο. Χρησιμοποιώ ένα στυλό μελανιού για να ολοκληρώσω το έργο τέχνης.

.....

Finally όταν είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση πάνω από όλα, και όλα τα στοιχεία είναι δυνατόν να καταλογιστούν, και να αποθηκεύσετε το έργο τέχνης και να προσθέσετε το έμπλαστρο μοίρα, το έμπλαστρο πτέρυγα και το κείμενο που περιγράφει με λεπτομέρειες τις πληροφορίες του αεροσκάφους. Στη συνέχεια εκτυπώνεται για να ελέγξει τα χρώματα και τη συνολική εμφάνιση. Οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να γίνουν και το έργο τέχνης ολοκληρωθεί.

Άρχισα να κάνω αυτές τις καρικατούρες για διασκέδαση. Ένα υπέροχο μικρό χόμπι. Τους μοιράστηκα με οποιονδήποτε μπορούσα και υπήρχε μεγάλη ανατροφοδότηση για το θετικό. Αυτό με οδήγησε να δημιουργήσω την ιστοσελίδα μου στο Blackheart Art. Ο ιστότοπος ξεκίνησε πριν από χρόνια και τον ενημερώνω με κάθε νέο έργο τέχνης. Όποιος απολαμβάνει αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης μπορεί ελεύθερα να μου αφήσει μια γραμμή για να προτείνει νέες καρικατούρες και να αγοράσει εκτυπώσεις.

Currently κάνω καρικατούρες του μόνο για κάθε αεροσκάφος. Όπως είπα νωρίτερα, ξεκίνησα με τους αεροσκάφη και τώρα έχω διακλαδώσει τα στρατιωτικά και τα πολεμικά αεροσκάφη. Έχω επίσης ολοκληρώσει μερικά πολιτικά αεροσκάφη. Στόχος μου είναι να είμαι ο επίσημος καλλιτέχνης καρικατούρας για πολλές μοίρες και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας του κόσμου.

 .....

Το διαβάσαμε στο airforce.gr.  Δείτε τα όλα:

Καρικατούρες αεροσκαφών από τον Pat Cherry blackheartart.com


Επιλεγμένα Γεγονότα Φεβρουαρίου

Επιλεγμένα Γεγονότα Φεβρουαρίου

1 Φεβρουαρίου:

1988 - Υπογράφεται η "Συμφωνία του Νταβός" μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, Ανδρέα Παπανδρέου και Τουργκούτ Οζάλ.

4 Φεβρουαρίου:

1843 - Πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηρωική μορφή του Αγώνα του 1821

5 Φεβρουαρίου:

1991 - Αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται στο Όρος Όθρυς κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Νεκροί και οι 63 επιβαίνοντες.

6 Φεβρουαρίου:

1982 - Καταργούνται οι ποδιές για τις μαθήτριες σε ελληνικά σχολεία.

7 Φεβρουαρίου:

1992 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Μάαστριχτ που οδηγεί στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

8 Φεβρουαρίου:

1912 - O Εμμανουήλ Αργυρόπουλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος. Στη δεύτερη πτήση που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος την ίδια μέρα, πέταξε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο.

9 Φεβρουαρίου:

1857 - Πεθαίνει ο Διονύσιος Σολωμός ο ποιητής του Ύμνου εις την Ελευθερίαν, Εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

10 Φεβρουαρίου:

1947 - Τα Δωδεκάνησα περνούν με Συνθήκη από την Ιταλία στην Ελλάδα.

11 Φεβρουαρίου:

1979 - Εγκαθιδρύεται επίσημα το καθεστώς της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν, υπό τον Αγιατολάχ Χομεϊνί.

1990 - Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα, έπειτα από 27 χρόνια κράτησης από το καθεστώς του Απαρτχάιντ.

12 Φεβρουαρίου:

Αντιπροσωπείες του ΕΑΜ και της κυβέρνησης στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Από αριστερά: Σαράφης, Σιάντος, Τσιριμώκος, Σοφιανόπουλος, Ασκούτης, Παρτσαλίδης

1945 – Υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας με σκοπό τον τερματισμό του εμφύλιου πόλεμου μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΕΑΜ.

14 Φεβρουαρίου:

1946 - Ένας ηλεκτρονικός εγκέφαλος, που κατασκευάζεται από την ΙΒΜ με την ονομασία Computer, αρχίζει να λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Ονομάζεται ENIAC, Ηλεκτρονικός Αριθμητικός Ολοκληρωτής και Υπολογιστής και εγκαινιάζει μια νέα εποχή.

18 Φεβρουαρίου:

1883 - Γεννήθηκε ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης.

21 Φεβρουαρίου:

1848 - Ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς εκδίδουν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο

22 Φεβρουαρίου:

1997 - Ανακοινώνεται στη Σκωτία, ότι τον Ιούλιο του 1996 γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, η Ντόλι

23 Φεβρουαρίου:

1455 - Τυπώνεται το πρώτο βιβλίο, η Βίβλος από τον Γουτεμβέργιο

1966 - Τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΕΙΡ, της σημερινής ΕΡΤ

24 Φεβρουαρίου:

1821 - Ελληνική Επανάσταση: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης υψώνει επαναστατική σημαία στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας.

28 Φεβρουαρίου:

Χαρακτηριστική φωτογραφία της επίσημης ανακήρυξης της Αυτονομίας την 1η Μαρτίου 1914 στο Αργυρόκαστρο. Πηγή: Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα.

1914 - Ο Γεώργιος Χρηστάκης-Ζωγράφος ύστερα από διαβουλεύσεις με τους τοπικούς εκπροσώπους συγκροτεί την προσωρινή Κυβέρνηση της Βορείου Ηπείρου στο Αργυρόκαστρο.

Πηγή: wikipedia.org

Προέλευση φωτογραφιών και επιπλέον άρθρα: 

1.news247.gr  5.lifo.gr  8.ola-ta-kala.blogspot.com  12.poreia.net  21.poreia.net  24.daskalosa.eu  28.el.wikipedia.org

Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι· σήμερον γάρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

 Κυριακῇ ΙΕ' Λουκᾶ: τοῦ Ζακχαῖου

κ τοῦ κατά Λουκᾶν  Κεφ. 19: 1-10

Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, διήρχετο ὁ ᾿Ιησοῦς τὴν ῾Ιεριχώ.

Καὶ ἰδοὺ, ἀνὴρ ὀνόματι καλούμενος Ζακχαῖος·

καὶ αὐτὸς ἦν ἀρχιτελώνης, καὶ οὗτος ἦν πλούσιος, καὶ ἐζήτει ἰδεῖν τὸν ᾿Ιησοῦν τίς ἐστι, καὶ οὐκ ἠδύνατο ἀπὸ τοῦ ὄχλου, ὅτι τῇ ἡλικίᾳ μικρὸς ἦν.

Καὶ προδραμὼν ἔμπροσθεν, ἀνέβη ἐπὶ συκομορέαν, ἵνα ἴδῃ αὐτόν, ὅτι ἐκείνης ἤμελλε διέρχεσθαι.

Καὶ ὡς ἦλθεν ἐπὶ τὸν τόπον, ἀναβλέψας ὁ ᾿Ιησοῦς εἶδεν αὐτὸν, καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν·

Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι· σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι.

Καὶ σπεύσας κατέβη, καὶ ὑπεδέξατο αὐτὸν χαίρων.

Καὶ ἰδόντες πάντες διεγόγγυζον, λέγοντες· ὅτι παρὰ ἁμαρτωλῷ ἀνδρὶ εἰσῆλθε καταλῦσαι.

Σταθεὶς δὲ Ζακχαῖος, εἶπε πρὸς τὸν ᾿Ιησοῦν·

Ἰδοὺ, τὰ ἡμίση τῶν ὑπαρχόντων μου Κύριε, δίδωμι τοῖς πτωχοῖς·

καὶ εἴ τινός τι ἐσυκοφάντησα, ἀποδίδωμι τετραπλοῦν.

Εἶπε δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ ᾿Ιησοῦς· ὅτι σήμερον σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ ἐγένετο, καθότι καὶ αὐτὸς υἱὸς ᾿Αβραάμ ἐστιν.

Ἦλθε γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ζητῆσαι καὶ σῶσαι τὸ ἀπολωλός.


Τὸ Εὐαγγέλιον ἀπὸ christopherklitou.com

Άγιος Ζακχαίος ο Απόστολος

Η Ιστορία του Ζακχαίου βρίσκεται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο κεφάλαιο ΙΘ 1-10. Είναι ο γνωστός αρχιτελώνης της Ιεριχούς, που ανέβηκε στη συκομουριά (επειδή δεν τον ευνοούσε το ύψος του) για να δει τον διερχόμενο Ιησού. Ο Κύριος θαύμασε την πίστη του, διέταξε να κατεβεί από το δένδρο και να μεταβούν μαζί στο σπίτι του, αφού συγχώρησε όλα τα αμαρτήματα που είχε διαπράξει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Λέγεται, ότι μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Ζακχαίος ακολούθησε τον Απόστολο Πέτρο, από τον όποιο και χειροτονήθηκε αργότερα Επίσκοπος Καισαρείας. Εορτάζει στις 20 Απριλίου.

Ιερά μονή Προφήτη Ελισσαίου( Συκομορέα του Ζακχαίου)

 Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Προφήτου Ἐλισσαίου και ἡ συκομορέα τοῦ Ζακχαίου στὴν Ἱεριχὼ

Εἰς τὴν Ἱεριχὼ εὑρίσκεται ἡ Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Προφήτου Ἐλισσαίου,...
Ἐν τῷ περιβόλῳ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς εὑρίσκεται ἡ συκομορέα τοῦ Ζακχαίου. Πρόκειται διὰ τὴν συκομορέαν, εἰς τὴν ὁποίαν ἀνῆλθε ὁ ἀρχιτελώνης Ζακχαῖος, ἵνα ἴδῃ τὸν Ἰησοῦν ἐκεῖθεν διερχόμενον. 
Ἡ συκομορέα ἐσώζετο μέχρι τῆς ἐποχῆς Αντωνίου τοῦ ἐκ Πλακεντίας κατὰ τὸν 6ον αἰῶνα. Αὕτη περιεστοιχίζετο ὑπὸ ναϊδίου, ἡ στέγη τοῦ ὁποίου ἦτο ἀνοικτή, δι’ ἧς ἐξήρχετο ἡ κορυφὴ τοῦ δένδρου. Τὸ ναΐδιον τοῦτο ἔκειτο παρὰ τὴν Ἱεριχὼ ἐπί τῆς εἰς Ἱεροσόλυμα ἀγούσης ὁδοῦ, ἔνθα καὶ ἡ θέσις τῆς νῦν Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Προφήτου Ἐλισσαίου.

   

Η συκομουριά που ανέβηκε ο Άγιος Ζακχαίος για να δει τον Χριστό


                       




Κείμενα και φωτογραφίες από 

Αγιος Ζακχαιος Ο Αποστολος saint.gr

Προσκυνητές στην εν Ιεριχώ Μονή Προφήτη Ελισσαίου (Συκομορέας του Ζακχαίου)   nyxthimeron.com

Η συκομορέα του Ζακχαίου  xrixron.weebly.com

Η Μονή Προφήτου Ελισσαίου και η συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου στην Ιεριχώ.   evangelistismarkos.wordpress.com

Διαβάστε ακόμα

Κάποιος ευσεβής και ο Ζακχαίος    users.sch.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η κρίση των Ιμίων

Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1996

Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα, φέρνοντας Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης. Το επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των Ελληνο-Τουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά της με τη γείτονα την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ η Τουρκία θέτει τα θέματα του εναερίου χώρου (αναγνωρίζει 6 και όχι 10 μίλια), του FIR Αθηνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Αιγαίου και με την κρίση των Ιμίων το καθεστώς κάποιων βραχονησίδων «Γκρίζες Ζώνες». Τα Ίμια (Καρντάκ στα Τουρκικά) είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας...

Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ναυτικά μίλια. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος. Τα Ίμια παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων, ακολουθώντας την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά. Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας των Ιμίων ξεκίνησε από ένα ναυτικό ατύχημα που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου 1995.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν για την περίσταση τη δική τους ερμηνεία στη Συνθήκη της Λωζάννης (1923), με την οποία είχαν παραχωρηθεί τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία στο σύνολό τους και όχι ονομαστικά, και να αμφισβητήσουν την Ελληνική κυριαρχία κάποιων βραχονησίδων. Την 31η Ιανουαρίου του 1996, η κρίση των Ιμίων «στοιχειώνει» την Ελληνική εξωτερική πολιτική, αλλά και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι, το συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο δεν «ξεθώριασε» στη συλλογική μνήμη, αλλά παραμένει ζωντανό και έχει πλέον καταστεί σημείο καμπής για τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από greekworldhistory.blogspot.com

Hürriyet Gazetesi Muhabirlerinin Kardak Kayalıkları'na Türk Bayrağı Dikmeleri ile ilgili 28 Ocak 1996 tarihli gazete manşet

30 Ocak 1996 Tarihli Hürriyet Gazetesi Manşeti[



1 Şubat 1996 tarihli Hürriyet Gazetesi

 



 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίση στα Ίμια kathimerini.gr

ΙΜΙΑ 1996: Να μας πουν οι κοπρίτες Πάγκαλος και Αρσένης, πόσες ώρες έκαναν να πάνε στο πεντάγωνο…. tsoutsouneros.arvanitis-1

Και άλλοι τίτλοι και άλλες “εικόνες” από τη κρίση των Ιμίων του 1996…  tsoutsouneros.arvanitis-2

Οι εκσυγχρονιστές έθαψαν την Ελληνική Εθνική Συνείδηση στα Ίμια…. tsoutsouneros.arvanitis-3

ΙΜΙΑ 1996 — Πανελλήνιο αλαλούμ σε όλα τα επίπεδα — Συνθήκες αλλοπρόσαλλης τραγωδίας….  tsoutsouneros.arvanitis-4

KARDAK KRİZİ  reyhaniseri.com.tr

Το γκρίζο «έπος» των βραχονησίδων  efsyn.gr

Αφιέρωμα: Ίμια, το χρονικό των τουρκικών προκλήσεων – τι γράφτηκε τότε στην άλλη πλευρά  ptisidiastima.com

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Η Κρίση των Ιμίων (Ιανουάριος 1996)

Αποσπάσματα από τηλεοπτικές εκπομπές romangerodimos.com